Covid-19 maatregelen

Laatste aanpassing: 12/07/2021 – 19:29
Frankrijk kleurt volledig groen sinds een tijdje. Ik had het alleen nog niet aangepast 😉

VERTREK

Momenteel wordt België aanzien als een groene zone voor Frankrijk (net als de meeste andere landen van West-Europa met uitzondering van Verenigd Koninkrijk).

Dat wil zeggen dat men om naar Frankrijk te reizen, moet voldoen aan deze voorwaarden:

1- OFWEL een bewijs van volledige vaccinatie (opgelet: pas geldig 4 weken na prik met Johnson, 2 weken na laatste prik met Moderna/Astra Zeneca/Pfizer)

2- OFWEL een negatieve PCR test van MAXIMUM 72 uur voor tijdstip van vertrek

3- OFWEL een bewijs van immuniteit (antigeentest) na een eerdere besmetting, niet ouder dan 72 uur

Sinds 16/6 is er een app beschikbaar voor smartphone (Android of iPhone) waarmee je je certificaat kan aantonen als je het niet op papier beschikbaar hebt. We hebben het zelf al getest op 17/6, de dag na onze test was het resultaat beschikbaar in de app. Onze eerste vaccinatie was ook netjes te zien in die app.
Zie https://covidsafe.be/

Bijkomend moet voor elke reiziger een verklaring op eer ingevuld worden dat men niet ziek is (zie link onderaan). Voor de minderjarigen moet dit ingevuld worden door de ouders.

TERUGREIS

Bij terugreis moet men een PLF formulier invullen (PLF = Passenger Location Form) uiterlijk 48 uur voor vertrek terug naar België. Bij voorkeur online, als dat niet gaat moet men het invullen op papier. Om zeker te zijn neem je best het nodige aantal formulieren al mee op papier. Internet in Saint-Julien is soms problematisch.

Dit formulier dient ingevuld te worden voor elke persoon ouder dan 16. Voor personen jonger tot 16, dient dit ingevuld te worden bij het formulier van de ouders.

De overheid zal op basis van de gegevens op het PLF document een inschatting maken van het risico en laten weten of je in quarantaine moet en je moet laten testen.
Als je niets hoort of geen SMS krijgt, dan moet dat niet.

Frankrijk is volledig groen voor Europa.

Bij terugkomst uit een rode zone is quarantaine verplicht met een PCR-test op dag 1 en 7. Bij terugkomst uit een oranje zone is quarantaine aangeraden maar niet verplicht.

Nuttige linken:

Verklaring op eer dat minderjarige geen symptomen heeft van Covid (uiteraard “en Français”)

Wat doen bij Quarantaine en isolatie

Link naar PLF formulier