Bezienswaardigheden

Gorges de l’Ardeche

Gorges de l’Ardêche

Vanuit Saint Martin d’Ardeche vertrekt u via de Gorges richting Vallon-Pont-d’Arc Vergeet onderweg echter niet enkele keren even uit te stappen om de prachtige rivier vanuit de hoogte te bewonderen. Tijdens deze mooie rit komt u ook langs enkele bezienswaardigheden.

Saint Martin d’Ardeche

Saint Martin d’Ardêche

Het laatste stadje langs de rivier de Ardèche. Om hier binnen te rijden, moet u over een lange smalle hangbrug, juist breed genoeg voor 1 auto. Aan de overkant van de rivier vindt u winkeltjes, terrasjes en restaurants. Het is tevens het eindpunt voor de sportieve kajakkers, die, in het beste geval, helemaal van Vallon-Pont-d’Arc afkomen. Wekelijkse markt: woensdag.

Aiguèze

Aiguèze

Een klein, gezellig dorpje uit 750 na Christus. Al wandelend door de kleine straatjes tussen de uit steen opgetrokken huizen met gezellige winkeltjes, komt u bovenaan met een mooi zicht op het begin van de Gorges d’ Ardèche, Saint Martin d’Ardèche en in de verte zelfs de Mont Ventoux. Van daaruit kunt u via een rotsachtig wandelpad helemaal tot het hoogste punt klimmen vanwaar het uitzicht helemaal adembenemend wordt.

La Roque sur Cèze

 Roque sur Cèze

Dit typische Franse dorpje ligt in de uitgestrekte vallei van de Céze. De rivier komt hier schijnbaar heel rustig aanstromen, maar eens onder het smalle brugje door, dondert deze rivier langs vele kalkrotsen ongeveer 50 meter naar beneden. Zeer indrukwekkend om te zien. Je kan deze watervallen ( reeds 5 miljoen jaren oud) volgen tot beneden, waar het water rustig verder stroomt. Van op de kei-strandjes en ondiep water, kunt u de waaghalzen gadeslaan die halsbrekende toeren uithalen door van de rotsen af te springen.